Mindenki másképp éli az életét!

A férfi körbenézett a szobában. Még egy utolsó pillantást akart vetni a munkájára, amin egész éjjel dolgozott. Mosolyogva dörzsölte össze a tenyerét, mert látta, hogy minden tökéletes. Órák óta takarított, hogy mire a felesége hazaér, csodálatos rend fogadja. Nagy nap volt ez a számára, hiszen végre, hosszú idő után együtt tölthetnek két teljes napot.

Két éve vette el élete szerelmét. Mindig is tudta, hogy nehéz lesz az életük, hiszen a felesége másik városban dolgozott, ezért nagyon ritkán találkoztak. Az együtt töltött idő ajándék volt a számukra, arra pedig úgy készült a férfi, mintha az első randevúra indulna. Most azonban két teljes napjuk lehet együtt. A férfi szíve majd kiugrott a helyéről, amikor belegondolt, hogy hamarosan meghallja, ahogyan fordul a kulcs a kis lakás ajtajának zárjában. Gyorsan még egyszer körbenézett.

A lakás nagyon pici volt, de az övék. Kettőjüké. Igaz, a férfi egyedül is szűkösen fért el az aprócska hálószobában, ahol most az ágyat csodálatos gyertyák vették körül. Egy lépéssel a háló mellett már a konyhában állt a férfi, ahol katonás rendben sorakoztak a tiszta edények. A picinyke asztalon egy szál virág árválkodott egy üvegpohárban. A férfi odalépett és megszagolta. Jó nagyot szippantott a mesebeli illatból. Tudta, hogy a felesége mennyire fog örülni a meglepetésnek. Tél lévén, szinte esélytelen volt, hogy virágot szerezzen, de neki mégis sikerült. Ráadásul a felesége kedvencét. Igaz csak egyetlen szálat tudott hazavinni. A férfi azonban elégedett volt. Szinte látta maga előtt, ahogyan a szerelme csodálatos barna szeme csillogni kezd, amikor majd meglátja. Újra elmosolyodott. Imádta a felesége szemeit. Volt benne valami titokzatossággal kevert szépség. Főleg, ha megörült valaminek, akkor különleges fénnyel kezdett ragyogni a tekintete. Azt a pillanatot semmire nem cserélte volna el a férfi. Valahol mélyen tudta, hogy az a barna szempár igézte meg annyira, hogy szinte az első találkozás után megkérte a nő kezét. Azért pedig, hogy mindig része lehessen ebben, folyamatosan apró meglepetéseket készített a szerelmének.

Minden a legnagyobb rendben, fordult körbe újra a kis szobában, majd megállt az ajtóval szemben és várt. Nem telt bele néhány perc és hallotta, ahogyan a kulcs fordul a zárban. A férfi érezte, hogy mindjárt kiugrik a szíve. Hosszú idő után végre belép rajta Ő, az egyetlen és az utánozhatatlan.

Halkan nyílt az ajtó. Az asszony megpróbált minél csöndesebben bejutni a lakásba. Nem tudta, hogy a férje ébren van -e. Az érkezésével pedig nem szerette volna felébreszteni. A nő azonban egy hatalmas ölelésre lépett be a picinyke helyiségbe.

– Végre megérkeztél Virágszál – súgta fülébe a férfi, majd még szorosabban magához ölelte azt a nőt, aki az életet és a boldogságot jelentette neki.
– Két teljes nap- lelkendezett a férfi – Két egész napot együtt tölthetünk. Ez hihetetlen. Ki sem mozdulunk a lakásból. Egy percet sem szeretnék nélküled tölteni.
Hosszú percekig ölelték egymást, majd a férfinak eszébe jutott még valami. Ezt az igazán ritka pillanatot meg kell ünnepelni. A konyhában levő gyönyörű virág mellé még egy fantasztikus ebéd is jár az ő Egyetlenének.

– Csak tedd le a hátizsákod és pihenj – ültette le kedvesét az egyetlen piciny zsámolyra az apró szobában – Én leugrom még a boltba, hozok neked valamit. A férfi sejtelmesen mosolygott szerelmére, aki viszonozta ezt. Tudta, hogy annak ellenére, hogy nagyon ritkán látja a férjét, a legjobb férfit találta meg az életében. Nem is ellenkezett. Hosszú út állt mögötte, míg a férje elmegy, egy kicsit kifújja magát.

A férfi pedig, hogy minél gyorsabban elintézze a vásárlást, felkapta a kabátját és kilépett az ajtón. A hajnali óra ellenére is hatalmas tömeg volt az utcán. A látóhatárnál már vöröslött a nap fénye. A férfi kicsit összébb húzta magán a kabátot. Tél közepén jártak, a reggelek pedig nagyon hidegek voltak, annak ellenére, hogy hó eddig még nem esett.

A férfi gyorsabban szedte a lépteit az utcán. Szeretett volna minél előbb hazatérni a feleségéhez, és az ötlet, hogy egy finom ebéddel lepi meg szerelmét új erővel töltötte el, hiszen akkor újra látja majd azt a csodás csillogást a szemében.

A nő nagyon szerette a különleges húsleveseket, de ritkán volt alkalmuk ilyen ínyencségekre. A férfi azonban tökéletesen el tudta készíteni azokat. Először a közelben levő bolt felé vette az irányt, de aztán meggondolta magát. A felesége többet érdemel. Ráadásul most két teljes napot együtt tölthetnek. Ezt rendesen meg kell ünnepelni. A férfi így gyorsan elhaladt a bolt mellett, átvágott a munkába induló embertömegen és a piac felé vette az irányt. Hiszen a vuhani piacon valóban igazi különlegességet találhat a húsleveshez.

 

jekkelgabi.hu | Minden jog fenntartva 2022 | Általános Szerződési Feltételek

Scroll to Top

Köszönjük!

A termék a kosaradba került!

Hírlevél újdonságainkról!